Blog: Vakantie zonder herinneringen

Social media verslaafd

 Op dit moment zit ik te wachten op Suus om samen met mijn ouders de vakantiefoto’s te bekijken. We zijn samen op vakantie geweest in Rome. Twee weken duurde het. En wat een mooie vakantie was het. Zo zijn we bijvoorbeeld in Vaticaanstad geweest. Maar ook hebben we flink genoten van het uitgaansleven, Vaticaanstad, de Trefifontein en heerlijke Italiaanse maaltijden. We hebben het allemaal vastgelegd.

“Op elke foto was wel iets aan te merken. Een onderkin, stomme lach of een dik makende foto. Nee, dat kunnen we echt niet delen. ”

vakantie-zonder-herinneringen-foto

‘Ding Dong’, dat moet Suus zijn zegt m’n moeder. Ik zal even opendoen. Ondertussen zit ik gespannen voor de TV. We hadden samen een hele dag goede foto’s uitgezocht. Honderden waren het er, soms wel tientallen van hetzelfde moment. En elke foto was wel iets aan te merken. Denk aan een onderkin, stomme lach of een dik makende foto. Stel je voor dat we dat gaan delen. Dat gebeurt echt niet! 

Laat maar eens zien welke filters er op dit moment hot zijn

Op het moment dat we allemaal klaar zitten grapte mijn vader: ‘Laat maar eens zien welke filters er op dit moment hot zijn’. Krampachtig lachten we de opmerking weg. Suus zei dat we die niet nodig hadden. Maar stiekem wist ik dat we er alles aan deden om de perfecte foto’s te maken.

15 minuten en ruim honderd foto’s in de diashow vroeg mijn moeder of we alleen maar foto’s van onszelf hadden gemaakt. ‘Het is wel veel van hetzelfde’, zei ze. Mijn vader vroeg vaak naar de mooie gebouwen die op de achtergrond staan. ‘Wat is dat voor mooi gebouw, waar is dat? Kunnen jullie er meer over vertellen?’. We schaamden ons omdat we er niets over konden vertellen.

Minimaal 100 likes op foto’s van de vakantie

vakantie-zonder-herinneringen-like-me

Toen we klaar waren ging ik nog even met Suus mee om wat te drinken. Ze vroeg me wat we eigenlijk hadden gedaan in die 2 weken. ‘Nou, euhm. Foto’s gemaakt, uit geweest, we hebben lekker gegeten’. ‘En heel veel tijd besteedt aan de foto’s die we op social media hebben geplaatst!’, zei Suus. Bovendien heeft elke foto minimaal 100 likes, maar hadden het gevoel dat we niet op vakantie waren geweest. Dat kwam waarschijnlijk doordat we continu keken of onze foto vaak werd bekeken. We waren erg nieuwsgierig naar de reacties. Op onze telefoons stond dat we minimaal 5 uur per dag bezig waren op Social media. Ongelooflijk!

Lees hier: 8 tips om je telefoongebruik te verminderen (fit.nl, 2020).

Genieten van het moment

Stomverbaasd zeiden we tegen elkaar dat dit toch niet mogelijk was? We besloten beide om minder tijd op Social media te besteden. Dus gingen we op zoek naar tips om minder tijd aan social media te besteden en meer bezig te zijn in het moment. Om meer te genieten van de dingen om ons heen.

Wil jij je gevoelens en gedachten over deze blog delen? Zet ze hieronder in de reactie!

Lees verder: Mindfulness bij social media gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *